Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel
(1395 db)

Pangasius filé dióbundában

A halfilét kétujjnyi darabokra vágom, besózom, megborsozom és fél órát pihentetem. Papírtörlővel leitatom, majd lisztbe és felvert tojásba mártom, végül, fele morzsa, fele dió keverékébe forgatom. Középforró olajban mindkét ... tovább

Paprikás burgonyaragu

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd bő olajban aranybarnára sütjük. A felhevített olajban megpároljuk a félfőre vágott hagymát és a felcsíkozott paprikákat. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott ... tovább

Paprikás krumpli bográcsban

A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, ... tovább

Paprikás krumpli Gixer kedvére

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk és zsírjára sütjük, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta és rádobjuk a felszeletelt kolbászt. Hozzáadjuk a zúzott ... tovább

Paprikatokány

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd átpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Ha a hagyma összeesett, rádobjuk, az ízlés szerint feldarabolt paprikát. Megborsozzuk és roppanósan puhára pároljuk. Ráöntjük a ... tovább

Paradicsommártásban párolt tőkehal

A halfiléket sózzuk, borsozzuk és meghintjük fátyolnyi liszttel. A felhevített olajon mindkét oldalukat megkapatjuk, majd kivéve, félre tesszük. A zsiradékban megpároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, belereszeljük a ... tovább

Paradicsomos báránysült rizstésztával

A joghurtot öntsük kendőbe és hagyjuk csepegni, amíg az étel készül. A felhevített olajban süssük körben barnára a húst, majd vegyük ki és tegyük félre. A zsiradékban pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a ... tovább

Paradicsomos fusili

A paradicsomot kis darabokra tépkedjük. A forró olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított fűszereket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a széttépkedett bazsalikomot és még három ... tovább

Paradicsomos garnéla

A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább

Paradicsomos rakott csirkecomb

A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott ... tovább