Pácolt strucc konfitálva
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
2 evőkanál
színes bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
libazsír |
897 |
0.5 |
99 |
0 |
0 |
107 |
80 dkg
strucc comb |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A leszárított struccombot meghintjük a durvára darált szinesbors és finomra vagdalt rozmaring ágak keverékével és jól rányomkodjuk. Lezárható nylonzacskóba tesszük, majd ráöntjük az olívaolajból és vörösborból készült levet. A zacskóból a lehető legtöbb levegőt kiszorítva lezárjuk és néhányszor megforgatva egy napig pácoljuk. Lecsepegtetjük és kevés forró libazsíron körös-körül barnára sütjük. Kicsi de magas edénybe tesszük, ráöntjük a páclevet, mellédobjuk a gerezdekre szedett, de tisztítatlan fokhagymát és leöntjük annyi libazsírral, amennyi bőven ellepi. 90 fokos sütőbe tesszük és 4 órát pároljuk.
Melegen, vörös borban párolt gyümölcsökkel és burgonyafánkkal tálaljuk, hidegen, hagymacsatnival és pirítóssal adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)