Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésszűz egyben sütve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Macskajajra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
60 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertésszüzet lehártyázzuk és a fűszerekkel bedörzsöljük. Alufóliába tekerve, pácoljuk, lehetőleg egy éjszakát. Másnap, szobahőmérsékletre engedve, kissé sózva, a felhevített olajon, sütőálló serpenyőben, körbepirítjuk, majd, 200 fokra előmelegített sütőben, 15 percig, hagyjuk sülni. Alufóliával betakarva, negyed órát hagyjuk állni. Ujjnyi vastagra szeletelve, vegyes körettel és salátával tálaljuk. Hidegen, vékonyra szelve, a hidegtálak dísze lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)