Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsán fokhagymás tejföllel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánokat meghámozzuk és 1 centi vastag karikákra vágjuk. Lesózzuk és állni hagyjuk, majd lemossuk. Egy, sütőbe is tehető, serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megsütjük a padlizsánszeleteket. Közben elkeverjük a tejfölben a felvert tojásokat, az oregánót, a sót és a zúzott fokhagymát, majd a padlizsánra öntjük. Összerázzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Köretként vagy vegetáriánus főételként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)