prev
  • Harcsafilé tejfölben sütve

    18:15
  • Gombás-brokkolis quiche

    18:43
  • Sonkás-majonézes burgonyasaláta

    18:42
  • Hagymás bab

    18:42
  • Spenótos, mascarponés gnocchi

    18:34
  • Vanília sodó

    18:33
  • Kacsazsíros, héjában sült...

    18:31
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    18:24
  • Pirított zsemlemorzsa

    18:22
  • Savanyúkáposztán sült tarja...

    18:16
  • Harcsafilé tejfölben sütve

    18:15
  • Gombás-brokkolis quiche

    18:43
  • Sonkás-majonézes burgonyasaláta

    18:42
  • Hagymás bab

    18:42
  • Spenótos, mascarponés gnocchi

    18:34
  • Vanília sodó

    18:33
  • Kacsazsíros, héjában sült...

    18:31
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    18:24
  • Pirított zsemlemorzsa

    18:22
  • Savanyúkáposztán sült tarja...

    18:16
  • Harcsafilé tejfölben sütve

    18:15
  • Gombás-brokkolis quiche

    18:43
  • Sonkás-majonézes burgonyasaláta

    18:42
  • Hagymás bab

    18:42
  • Spenótos, mascarponés gnocchi

    18:34
  • Vanília sodó

    18:33
  • Kacsazsíros, héjában sült...

    18:31
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    18:24
  • Pirított zsemlemorzsa

    18:22
  • Savanyúkáposztán sült tarja...

    18:16
  • Harcsafilé tejfölben sütve

    18:15
  • Gombás-brokkolis quiche

    18:43
  • Sonkás-majonézes burgonyasaláta

    18:42
  • Hagymás bab

    18:42
  • Spenótos, mascarponés gnocchi

    18:34
  • Vanília sodó

    18:33
  • Kacsazsíros, héjában sült...

    18:31
  • Medvehagymás-sajtos tészta

    18:24
  • Pirított zsemlemorzsa

    18:22
  • Savanyúkáposztán sült tarja...

    18:16
  • Harcsafilé tejfölben sütve

    18:15
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült mangold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva vékony karikákra vágjuk. A mangoldot vékony csíkokra vágva két evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben zúzott fokhagymával, borssal, sóval és citromlével fűszerezzük. Egy evőkanál olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a burgonyát, ráhalmozzuk a mangoldot és meghintjük a reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben, a maradék olajjal megcsepegtetve, a sajt pirulásáig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)