Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült mangold

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel mellé, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
30 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában megfőzzük, majd megtisztítva vékony karikákra vágjuk. A mangoldot vékony csíkokra vágva két evőkanál olívaolajon megpároljuk, közben zúzott fokhagymával, borssal, sóval és citromlével fűszerezzük. Egy evőkanál olajjal kikenünk egy tepsit, beleterítjük a burgonyát, ráhalmozzuk a mangoldot és meghintjük a reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben, a maradék olajjal megcsepegtetve, a sajt pirulásáig sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)