Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós, spenótos csusza

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
20 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
50 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta felét, ráöntjük a juhtúrós massza felét és beborítjuk a spenót felével, majd a rétegezést megismételjük. A megmaradt vajat a tetejére kockázzuk és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)