Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brokkolis rakott tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg orsótészta 0 ? ? ? ? ?
1 fej brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát, lehetőleg durum tészta legyen, előírás szerint megfőzzük, nem baj ha kicsit keményebb marad a szokottnál, hiszen a sütőben tovább puhul. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát vékony karikára vágjuk. A vaj felét felhevítjük és a brokkoliszárakat párolni kezdjük benne, majd ha kissé megpuhult, a rózsákat és az apróra vágott paprikát is átpároljuk, de roppanósnak kell maradniuk. Végül ráöntjük a tejszínt és a sajt kétharmadát belekeverve, megfűszerezve, addig forraljuk, amíg a sajt elolvad. Egy tepsit a maradék vajjal kikenünk és zsemlemorzsával behintünk. A tészta harmadát beleterítjük, rákenjük a brokkolis krém felét, majd ismét tészta, krém, majd tészta következik. A tetejét a maradék sajtot szórjuk. Előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk és 20 perc, fél óra alatt aranybarnára sütjük. Kockára vágva adjuk asztalra.
Önálló ételként vagy szárazabb húsok köreteként tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)