Brokkolis rakott tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. L. A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát, lehetőleg durum tészta legyen, előírás szerint megfőzzük, nem baj ha kicsit keményebb marad a szokottnál, hiszen a sütőben tovább puhul. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát vékony karikára vágjuk. A vaj felét felhevítjük és a brokkoliszárakat párolni kezdjük benne, majd ha kissé megpuhult, a rózsákat és az apróra vágott paprikát is átpároljuk, de roppanósnak kell maradniuk. Végül ráöntjük a tejszínt és a sajt kétharmadát belekeverve, megfűszerezve, addig forraljuk, amíg a sajt elolvad. Egy tepsit a maradék vajjal kikenünk és zsemlemorzsával behintünk. A tészta harmadát beleterítjük, rákenjük a brokkolis krém felét, majd ismét tészta, krém, majd tészta következik. A tetejét a maradék sajtot szórjuk. Előmelegített, 175 fokos sütőbe toljuk és 20 perc, fél óra alatt aranybarnára sütjük. Kockára vágva adjuk asztalra. Önálló ételként vagy szárazabb húsok köreteként tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||