Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cukkini rakottas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 csomó újhagyma ? ? ? ? ? ?
75 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkini végeit vágjuk le és szeljük vékony karikára, az újhagymát, zöldjével együtt vagdossuk fel. Egy tepsit kenjünk ki a vaj felével. A mogyorót szárazon pirítsuk meg és vágjuk durvára. A rozmaringágról húzzuk le a leveleket.
A zöldféléket forgassuk össze a mogyoróval és ízlés szerint fűszerezzük, majd terítsük el a tepsiben. Öntsük rá a tejjel elkevert tejszínt és szórjuk meg a megreszelt sajttal. A tetejére szórjuk rá a megmaradt vajat. Előmelegített, 175 fokos sütőben süssük fél órát, amíg a sajt szépen megpirul.
Szárazabb húsok köreteként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)