Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
20 szelet
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
25 dkg
gouda sajt |
98 |
2.8 |
1.6 |
18 |
0 |
4 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
50 dkg
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt petrezselyemzöldet.Közben sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat a baconszeletek egy részével kibélelünk, úgy, hogy a szélük kissé túllógjon a tál peremén. A borsós masszát a tálba simítjuk, a tetejét is baconnal fedjük, majd az alján lévő szeleteket is ráhajtjuk. Végül, 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt összesütjük. Kicsit pihentetve, a tál formájától függően kockára vagy cikkekre vágva, tálaljuk.
Önmagában vagy szárazabb sült húsok mellé köretnek tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)