Tejfölös-sajtos zöldborsó bacon burokban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk, a zöldjével együtt, finomra vágott hagymát, majd a zsenge borsót belekeverjük, még, három percig dinszteljük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölben elkevert reszelt sajtot és a finomra metélt petrezselyemzöldet.Közben sóval, borssal ízesítjük. Egy tűzálló tálat a baconszeletek egy részével kibélelünk, úgy, hogy a szélük kissé túllógjon a tál peremén. A borsós masszát a tálba simítjuk, a tetejét is baconnal fedjük, majd az alján lévő szeleteket is ráhajtjuk. Végül, 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt összesütjük. Kicsit pihentetve, a tál formájától függően kockára vagy cikkekre vágva, tálaljuk.
Önmagában vagy szárazabb sült húsok mellé köretnek tálaljuk.