Juhtúrós rakott puliszka
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
30 dkg
kukoricadara |
349 |
9.6 |
3.1 |
70.2 |
4.4 |
0 |
30 dkg
juhtúró |
283 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
12 |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a puliszka egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor megmerevedik), rákenjük a juhtúrós massza és a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Forró sütőben, fél órát sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz.
Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)