Köles dödölle
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 dkg
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 dkg
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
20 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
7 dl
köleskása |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé meghűljön, így megtartja az alakját. A kihűlteket átrakjuk tűzálló tálba és minden sort leöntünk, forró zsírral elkevert tejfellel, megszórjuk a megsózott, összemorzsolt túróval. A tetejére galuska kerüljön, amire ismét tejfelt öntünk és a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor a tetejét kevés tejfellel meglocsoljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)