Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Köles dödölle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Főtt, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
20 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
7 dl köleskása 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A jól megmosott köleskását 1,5 liter forró, sós vízben folytonos keverés közben, nehogy megégjen, olyan sűrűre főzzük, hogy a főzőkanál megálljon benne. Galuskákat szaggatunk belőle és egy lapos tálra rakjuk, hogy kissé meghűljön, így megtartja az alakját. A kihűlteket átrakjuk tűzálló tálba és minden sort leöntünk, forró zsírral elkevert tejfellel, megszórjuk a megsózott, összemorzsolt túróval. A tetejére galuska kerüljön, amire ismét tejfelt öntünk és a sütőben pár perc alatt átforrósítjuk. Tálaláskor a tetejét kevés tejfellel meglocsoljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)