Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás galuska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
20 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből, a felvert tojásokból, sóval, borssal ízesítve, annyi hideg vizet keverve hozzá, hogy jó lágy tésztánk legyen, elkészítjük a galuskaalapot, majd belekeverjük az apróra darált sonkát. A szokásos módon forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Lecsepegtetve az olajjal kikent tálba szedjük. A felforrósított tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)