Zöldbabos quiche
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
| 12 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| 1 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 40 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
| 2 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 2.5 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
| 10 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet és a vajat a sóval és a tojássárgájákat, késes robotgépben keverjük el, majd a tejföllel dagasszuk tésztává, hűtőben, hagyjuk két órát pihenni. A pihentetett tésztát sütőpapíron nyújtsuk kerekre, szurkáljuk meg, majd béleljük ki vele a sütőformát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. A zöldbabot sóval, borssal, babérrel és fokhagymával ízesített vízben főzzük roppanósra. Majd szedjük hideg vízbe és ha lehűlt csepegtessük le. A tojást és a tejszínt keverjük simára, sóval borssal ízesítsük, forgassuk bele a reszelt sajtot és az ujjnyí darabokra vágott zöldbabot. Öntsük a masszát az elősütött tésztába, szórjuk meg az apróra vágott baconnal, majd tegyük vissza a sütőbe. 40 perc sütés után, kicsit pihentessük, tortaszerűen szeletelve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)