Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás pirog

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Tizórai gyerekeknek , Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Uzsonna, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
80 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ezzel töltjük a pirogokat. A tészta hozzávalóit 1 deci langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Átgyúrjuk és egy centi vastagra nyújtjuk. 10 centis körökre szaggatjuk és a káposztával töltjük. A széleit a felvert tojással lekenjük és szorosan lenyomkodjuk. Tejjel lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)