Káposztás pirog
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
25 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
80 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 dkg
élesztő |
78 |
16.7 |
1.2 |
0 |
0.2 |
0 |
1 kg
fehérkáposzta |
65 |
1.1 |
0.2 |
14.7 |
2.7 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ezzel töltjük a pirogokat. A tészta hozzávalóit 1 deci langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Átgyúrjuk és egy centi vastagra nyújtjuk. 10 centis körökre szaggatjuk és a káposztával töltjük. A széleit a felvert tojással lekenjük és szorosan lenyomkodjuk. Tejjel lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)