Gombás-brokkolis quiche
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
2 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
| 15 dkg
füstölt mozzarella sajt |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 2 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 1 üveg
gombakonzerv |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 30 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
| 1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 12 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 30 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is hűlni hagyjuk. A lisztet a vajat és a tojássárgáját, kevés sóval, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. Kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd vékony tésztává nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belerakosgatjuk a brokkolit és a gombát, majd ráöntjük a tejfölt, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, némi sót és borsot. Ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)