Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás-brokkolis quiche

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
15 dkg füstölt mozzarella sajt 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 üveg gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
30 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
30 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd lecsepegtetve félretesszük. A Felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, végül hozzátesszük a gombát és zsírjára sütjük. Ezt is hűlni hagyjuk. A lisztet a vajat és a tojássárgáját, kevés sóval, késes robotgépben morzsásra dolgozzuk. Kevés hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd vékony tésztává nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belerakosgatjuk a brokkolit és a gombát, majd ráöntjük a tejfölt, melyben elkevertük a zúzott fokhagymát, némi sót és borsot. Ráreszeljük a sajtot. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Szeletekre vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)