Padlizsános túrós lepény
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dkg
karaván sajt |
312 |
16.5 |
26.4 |
1.7 |
0 |
96 |
20 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 db
cukkíni |
31 |
1.5 |
0.4 |
5.3 |
0.8 |
0 |
1 db
padlizsán |
26 |
1.3 |
0.2 |
4.8 |
1.4 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
12 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és csipetnyi sóval, majd egy tojást és kevés vizet hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben, egy órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A felhevített olajon átpirítjuk a felkockázott padlizsánt és a cukkínit, közben a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk langyosra hűlni. A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a zöldségkeverékkel, majd óvatosan hozzáforgatjuk, a csipet sóval, keményre vert tojáshabot. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, kibélelünk vele egy kerek piteformát. Belesimítjuk a túrós ragut, megszórjuk a tetejét a reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Előételnek vagy borkorcsolyának kínáljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)