Káposztás pirog (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Tizórai gyerekeknek , Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Uzsonna, Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát finomra vágjuk, majd sós vízben 5 percig főzzük. A lecsepegtetett káposztát a borssal megintett, 2 evőkanál cukorral elkevert olajon átpirítjuk és barnára sütjük. Ez a magyar ízléshez közelebb áll. Hűlni hagyjuk és ezzel töltjük a pirogokat. A tészta hozzávalóit 1 deci langyos, cukros tejben felfuttatott élesztővel összedolgozzuk, majd meleg helyen egy órát kelesztjük. Átgyúrjuk és egy centi vastagra nyújtjuk. 10 centis körökre szaggatjuk és a káposztával töltjük. A széleit a felvert tojással lekenjük és szorosan lenyomkodjuk. Tejjel lekenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Langyosan vagy hidegen kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||