Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel előtt
(794 db)

Húspástétom májjal

Húst és a lebőrözött füstölt szalonnát kétszer ledaráljuk, majd, ízlés szerint botmixerrel áttörjük. Elkeverjük a tejszínnel, a tojással, a borral és a fűszerekkel. Serpenyőbe tesszük a zsírt, majd a finomra vágott hagymát ... tovább

Húsvéti bárányraguleves

A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát és paprikát, majd a kis kockára vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás zsiradékon. Ekkor hozzáadjuk a karikára vágott répaféléket és a felkockázott zellert. Ezzel is ... tovább

Húsvéti salátatál

A tojást keményre főzzük, majd megtisztítva apró darabokra vágjuk. A jégsalátát és az uborkát kockára, a retket félfőre, a paradicsomot félbe, az újhagymát vékony karikára vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálba halmozunk és ... tovább

Húsvéti sonkaleves

A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük ... tovább

Húsvéti sonkáslepény

Jó recept húsvéti maradékok felhasználására. A tésztát elkészítjük és akkorára nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele, egy, kerek lepényformát. Sütés előtt tegyük vissza a hűtőbe 10 percre. Szurkáljuk meg az alját villával ... tovább

Húsvéti újhagymás, tojásos sonkakocsonya

Egy tálba, a zöldjével együtt, felkarikázott újhagyma és a finomra vágott metélőhagyma kerül. Két deci húsalapléből citromlével, sóval, borssal és cukorral ízesítve keverjünk salátalevet és öntsük a hagymára. Hagyjuk ... tovább

Ínyenc saláta jércemellel

A kockára vágott jércemellet, 2 evőkanál olajban pirosra sütjük, közben ízesítjük a zúzott fokhagymával, némi sóval és borssal. Ha megsült, lecsepegtetjük. Elkeverjük a falatnyi darabokra tépett salátát a finomra vágott ... tovább

Jércesaláta

A legegyszerűbb, ha maradék, főtt vagy sült csirkemellet használunk, de végszükség esetén, leveskockával ízesített vízben főzött csirkemellet is használhatunk. Bőrözzük le és csontozzuk ki, majd vágjuk apróra. A tojást ... tovább

Jerky avagy szárított marhahús

A marhahúst lezsírozzuk és a hártyáit eltávolítjuk. 3-4 mm-es szeletekre vágjuk. A pác hozzávalóival összeforgatjuk és egy éjszakán át, hűtőben, állni hagyjuk. Lecsepegtetjük, és az egyik végüket fogpiszkálóval átszúrjuk. ... tovább

Joghurtos padlizsán

A padlizsánok szárát levágjuk, majd centis karikákra vágjuk, jól besózva fél órára félretesszük. Leöblítjük, majd leitatjuk a szeleteket és olajjal vékonyan megkenve, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Közben a joghurtba ... tovább