Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húspástétom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Párolt, Sós, Hideg, Húsfélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 csapott evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 kávéskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
4 evőkanál áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst, a füstölt szalonnát és a hagymát kis darabokra vágjuk. A tojásokat megfőzzük és ledaráljuk. A szalonnakockákat elősütjük, beletesszük a finomra vágott hagymát, és a csirkemellet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a fűszerekkel ízesítjük és fedő alatt takarékon puhára pároljuk. Rászórjuk a zselatinport, beleöntjük a konyakot, a zselatinpor feloldódásáig kevergetjük, majd botmixerrel péppé zúzzuk. Belekeverjük a tojást, formába öntjük és megdermesztjük.
Kiborítva, vékonyra szeleteljük, áfonyalekvárral és pirítóssal tálaljuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)