Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Húsvéti sonkaleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 db fürjtojás 15 1.3 1.1 0.1 0 76
2 evőkanál ecetes torma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
20 dkg füstölt sonka 203 15 15 0.3 0 95
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A füstölt sonkát tegyük fel főni annyi vízben amennyi ellepi. Dobjunk bele néhány babérlevelet. Egy másik edényben a finomra vágott hagymát pároljuk meg. Az üvegesre párolt hagymát öntsük fel a sonka levével és ízesítsük sóval, borssal. A tejföllel keverjük csomómentesre a lisztet és adjuk hozzá az ecetes tormát. Vegyük le a tűzről a levest és lassan, folyamatos kevergetés mellett csorgassuk bele a tejfölt. Ha sikerült csomómentesen elkeverni a tejfölt tegyük vissza a tűzre és főzzük még néhány percig. Forrón tálaljuk a kockára vágott sonkával és keményre főtt fürjtojással.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)