Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tárlonyos csirkeaprólékleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 maréknyi csigatészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint tárkonyecet ? ? ? ? ? ?
2 szál tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 szem feketebors 0 0 0 0 0 0
2 fej gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db csirkeaprólék ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. Közben a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a vajon átpirítjuk. Rászűrjük a levet és hozzáadjuk az aprólékot. A zöldségeket és a borsot kidobjuk. Újabb fél órát főzzük, majd beleszórjuk a darabolt májat, a tésztát és a borsót. Negyed óra múlva a tüzet eloltjuk és rövid pihentetés után a tejszínnel elkevert tojássárgáját és a finomra vágott tárkonyt belekeverjük.
Tálalás előtt tárkonyecettel pikánsra ízesítjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)