| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 maréknyi zöldborsó | 89 | 7 | 0.4 | 14 | 4.3 | 0 |
| 1 evőkanál vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 1 maréknyi csigatészta | 376 | 13.1 | 1.8 | 76.8 | 0.5 | 68 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint tárkonyecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 szál tárkony | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| 10 szem feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej gomba | 40 | 5.9 | 0.5 | 3.3 | 3 | 0 |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 1 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 2 db csirkeaprólék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. Közben a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a vajon átpirítjuk. Rászűrjük a levet és hozzáadjuk az aprólékot. A zöldségeket és a borsot kidobjuk. Újabb fél órát főzzük, majd beleszórjuk a darabolt májat, a tésztát és a borsót. Negyed óra múlva a tüzet eloltjuk és rövid pihentetés után a tejszínnel elkevert tojássárgáját és a finomra vágott tárkonyt belekeverjük.