Tárlonyos csirkeaprólékleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkeaprólékot, a máj kivételével, bő vízben felforraljuk, majd csendes tűzön fél órát gyöngyöztetjük. Még az elején hozzátesszük a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, a szemesborsot és sózzuk. Fél órát főzzük. Közben a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a vajon átpirítjuk. Rászűrjük a levet és hozzáadjuk az aprólékot. A zöldségeket és a borsot kidobjuk. Újabb fél órát főzzük, majd beleszórjuk a darabolt májat, a tésztát és a borsót. Negyed óra múlva a tüzet eloltjuk és rövid pihentetés után a tejszínnel elkevert tojássárgáját és a finomra vágott tárkonyt belekeverjük. Tálalás előtt tárkonyecettel pikánsra ízesítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||