Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bárányhúsos cibereleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 levél lestyán 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
5 dl cibere 0 ? ? ? ? ?
10 dkg köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
50 dkg bárányhús sovány 195 19.7 12.7 0.3 0 70
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott bárányhúst forrásban lévő vízbe dobjuk. Rövid forralás után a képződő habot leszedjük, majd a zöldjével együtt, vékonyra karikázott újhagymát és fokhagymát a lébe dobjuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Ha a hús szinte megpuhult, hozzáadjuk a kölest és beleöntjük a ciberét. A tejfölt, a tejszínt, a tojássárgáját és az apróra metélt zöldfűszereket elkeverjük és a forrásban lévő, de már elkészült leveshez öntjük és jól átkeverjük. A lángot eloltjuk.
Frissiben tálaljuk ezt az üdítő, pikáns levest.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)