A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat ... tovább
A szárított vargányát leöblítjük, majd annyi forró vízben, amennyi ellepi, állni hagyjuk, úgy fél órát. Persze használhatunk frisset is, amennyiben hozzá jutunk. A lecsepegtetett gombát, a levét félretéve, apróra vágjuk. A ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ... tovább
A tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főzni. Hozzáadjuk a feldarabolt gyökérzöldséget és a zellert, majd a kelkáposztát, a vöröshagymát és a fokhagymát. A két fej gombát és majoránnával fűszerezzük. Két ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a bőréből kifejtett kolbászhúst is átsütjük benne. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sajtot. Ha elolvadt hozzáforgatjuk, az előírás szerint ... tovább
A tonhalkonzerv olajában megpároljuk a finomra vágott hagymát. A végén hozzákeverjük a reszelt fokhagymát és a fűszereket. Ha a fokhagyma illata felszáll, felöntjük a paradicsommal és fakanállal kevergetve-zúzva összeforraljuk. ... tovább
Lábosban feltesszük főni a vizet. Sóval, szemesborssal, babérral fűszerezzük, majd a sertésszívet és a gondosan megtisztított vesét, a gyökérzöldségekkel megabáljuk benne, az utolsó tíz percben hozzáadjuk a csirkemájat. A ... tovább
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét eltávolítjuk. A félretett darabokból alaplét főzünk. A tésztát a csirkecomb bőréből és csontjából főzött alaplébe áztatjuk, tíz percre majd leszűrjük és melegen tartjuk. Az olajon, a ... tovább