Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Banános rebarbara mártás bundás kenyérrel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Mártások, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Zöldség, Meleg, Uzsonna, Desszert, Meleg nyári napokra, Sült, Olajsütő, Tésztafélék, Tojás, Gyümölcsök
Hozzávalók

Banános rebarbara mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál burgonyakeményítő 337 0.6 0.1 83.1 0 0
1 kevés fahéj 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
1 kg rebarbara ? ? ? ? ? ?
1 pohár tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bundás kenyér
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Banános rebarbara mártás
A rebarbara szárakat megtisztítjuk és néhány centis darabokra vágjuk. Lábasba tesszük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a cukrot és fahéjat. Forrás után, még néhány percig főzzük. A banánokat turmixoljuk le és keverjük csomómentesre a keményítővel és tejföllel. Folyamatos keverés közben keverjük a rebarbarához, forrásig melegítsük és vegyük le a tűzről. Bundás kenyérrel nagyon finom, de bundás kaláccsal még jobb.

Bundás kenyér
A szikkadt kenyérszeleteket megmártjuk, a tejjel, sóval, borssal habosra vert tojásban. A felforrósított olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve forrón kínáljuk.
Reggelire, téli vacsorára, teával kínáljuk, de böjtös ebédek húsmentes feltétjének is ajánlom, spenót, sóska vagy mángold mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)