Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

A számtartó levese

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Buli, Szilveszter, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi fodros kockatészta 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter vízzel. Készre főzzük, hozzáadjuk a tésztát és ha az is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)