Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 39 találat

Pirított sertéshús zöldségekkel

A húst vékony csíkokra, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat wokban vagy vasserpenyőben megforrósítjuk, először a húst kevergetve megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a ... tovább

Édes-savanyú pulykamell

A megmosott pulykamellet vékony csíkra vágjuk, a szójaszósszal, cayenni borssal, zúzott fokhagymával összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd az előmelegített olajon megpirítjuk. Az olajból kivesszük. A serpenyőben maradt ... tovább

Csirke szójaszószban

A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm. A csirkét megöntözöm a szójaszósszal ... tovább

Csípős, hagymás kínaikel saláta

A vöröshagymát vékonyan félfőre vágjuk és lesózzuk. A chilit kimagozzuk és apró kockára vágjuk. A kínaikelt vékonyan felszeleteljük. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, majd habosra keverjük az olajjal. Végül ... tovább

Illatos, omlós csirkemell

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára ... tovább

Mogyorós csirke

A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, megborsozzuk és beleforgatjuk a szójaszószba, majd fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát a zöld szárával együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős ... tovább

Csirkefalatok szilvamártással

A csirkemellet csíkokra vágjuk, borssal, chiliporral, sóval megszórjuk, majd állni hagyjuk. Egy evőkanál liszt kivételével a hozzávalókból palacsintatésztánál sűrűbb masszát készítünk. A húsdarabokat fátyolnyi liszttel ... tovább

Kínai sült oldalas

Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az ... tovább

Édes-savanyú mártás

A hozzávalókat botmixerrel jól elkeverjük és tálalás előtt jól behűtjük. ... tovább

Csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább