Kínai sült oldalas
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1 teáskanál				
		feketebors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		kínai ötfűszekeverék | 0 | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		rizsecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		méz | 327 | 0.4 | 0 | 81 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 dl				
		Hoisin szósz | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1/2 dl				
		szójaszósz | 66 | 10.5 | 0.1 | 5.6 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 kg				
		oldalas   | 429 | 12 | 42 | 0.3 | 0 | 72 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az oldalasdarabokat forgassuk össze a szósszal, úgy hogy mindenütt érje, majd tegyük hűvös helyre két órára.
Az oldalasdarabokat tepsibe helyezzük és kevés főzőlét alá öntve. 180 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva, kb. 40 perc alatt megsütjük. Az elsülő levet pótoljuk, mert a máz megkeseredhet.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)