Kínai sült oldalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Csőben sült, Főtt, Édes, Csípős, Meleg, Sós, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az oldalasdarabokat forgassuk össze a szósszal, úgy hogy mindenütt érje, majd tegyük hűvös helyre két órára. Az oldalasdarabokat tepsibe helyezzük és kevés főzőlét alá öntve. 180 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva, kb. 40 perc alatt megsütjük. Az elsülő levet pótoljuk, mert a máz megkeseredhet. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||