Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős-édes-fokhagymás csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Macskajajra, Buli, Farsang, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket bőrözzük le és filézzük ki. Hintsük meg őket sóval és borssal. tegyük egy evőkanál olajjal kikent tepsibe. A többi olajat hevítsük fel, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott fokhagymát és a chilit. Ha kissé meghűlt keverjük hozzá a cukrot. A masszát kenjük a csirkemellekre. Tegyük a tepsit 250 fokra előmelegített sütőbe és 21-25 perc alatt süssük meg.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
A salátát se felejtsük el!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)