Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős, hagymás kínaikel saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Szabadban, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát vékonyan félfőre vágjuk és lesózzuk. A chilit kimagozzuk és apró kockára vágjuk. A kínaikelt vékonyan felszeleteljük. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, majd habosra keverjük az olajjal. Végül összeforgatjuk a zöldségekkel. Néhány órás, hűtőben való pihentetés után tálaljuk.
Előételként vagy grillhúsok köreteként.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)