Csípős, hagymás kínaikel saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Szabadban, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát vékonyan félfőre vágjuk és lesózzuk. A chilit kimagozzuk és apró kockára vágjuk. A kínaikelt vékonyan felszeleteljük. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, majd habosra keverjük az olajjal. Végül összeforgatjuk a zöldségekkel. Néhány órás, hűtőben való pihentetés után tálaljuk.
Előételként vagy grillhúsok köreteként.