Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sárgadinnye saláta paradicsommal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
10 levél zellerzöld ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgadinnyét kimagozzuk, majd a húsát, kis kockára vágjuk. A félbevágott paradicsomok magos belsejét kikaparjuk, a megmaradt rész apróra daraboljuk. A lilahagymát és a zöldfűszereket finomra metéljük. A citrom héját lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A hozzávalókból öntetet készítünk, melyet óvatosan összeforgatunk a zöldség és gyümölcskockákkal.
Sós keksszel remek előétel, de grillhúsok mellé is tálalható.
Aki szereti, egy chilit is apríthat bele.
Ne hagyjuk hosszan állni, így legyen, minden hozzávaló, előre behűtve.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)