Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Illatos, omlós csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bundázott , Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Illatos, omlós csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
3 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes-savanyú mártás
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
4 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csípős káposztasaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál erős pista ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Illatos, omlós csirkemell
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. A tojásfehérjét, a keményítővel és némi sóval, borssal palacsintatésztaszerű masszává keverjük. A csirkemellszeleteket a masszába forgatjuk, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Tálaláskor ujjnyi csíkokra vágjuk.
Kis csészékben mellé adjuk a mártást, párolt rizzsel és csípős káposztasalátával körítjük.

Édes-savanyú mártás
A hozzávalókat botmixerrel jól elkeverjük és tálalás előtt jól behűtjük.

Csípős káposztasaláta
A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két órát, állni hagyjuk.
Jól behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)