Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős marhacsíkok üvegtésztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék, Wok
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál száraz vermut ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhahúst vékony szeletekre, majd ceruzányi csíkokra vágjuk. Elkeverjük a vermuttal, a szójaszósszal és a felkarikázott fokhagymával. Félórára hidegre tesszük. Közben a hagymát, a csípős, hegyes zöldpaprikát rombusz alakú darabokra vágjuk. Az ujjnyi gyömbért lereszeljük. Az üvegtésztát bő, forró vízzel leöntjük és negyed órát hagyjuk pihenni. A húst és a tésztát lecsöpögtetjük, a hús levét félre tesszük. A felforrósított wokban két evőkanál olajon, a húst, dobva-rázva barnára sütjük, félre tesszük. A wokot kitörölve, a maradék olajon, a hagyma, paprika, gyömbér darabokat roppanósra sütjük. Visszatesszük a húst, hozzákeverjük a tésztát, ráöntjük a hús páclevét, melyet fél deci vízzel és a keményítővel elkevertünk és összeforraljuk. ha szükséges sóval, borssal ízesítjük és tálaljuk. Ha idegennek érezzük, üvegtészta helyett párolt rizzsel is tálalhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)