Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkemell wokban paprikával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál sherry ? ? ? ? ? ?
40 dkg hosszúszemű rizs 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket vágjuk ceruzányi csíkokra, majd a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítve hagyjuk állni 20 percig. A rizst előírás szerint főzzük meg, ízesíthetjük zöldségekkel, sült tojással. A paprikákat (ízlés szerint legyen erős) és a hagymát rombuszra vágva, süssük elő az olaj felében, majd tegyük félre. Az olaj másik felében süssük meg a csirkedarabokat, végül felöntve a sherryvel, keverjük hozzá a paprikát és forraljuk össze.
A párolt rizs mellé tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)