Csirkemell wokban paprikával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál sherry ? ? ? ? ? ?
40 dkg hosszúszemű rizs 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfiléket vágjuk ceruzányi csíkokra, majd a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítve hagyjuk állni 20 percig. A rizst előírás szerint főzzük meg, ízesíthetjük zöldségekkel, sült tojással. A paprikákat (ízlés szerint legyen erős) és a hagymát rombuszra vágva, süssük elő az olaj felében, majd tegyük félre. Az olaj másik felében süssük meg a csirkedarabokat, végül felöntve a sherryvel, keverjük hozzá a paprikát és forraljuk össze.
A párolt rizs mellé tálaljuk.