Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-savanyú kacsamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db kacsamell 186 19 12 0.4 0 79
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
2 teáskanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de félretesszük. A nagy kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát megpirítjuk a wokban, majd rákanalazzuk a paradicsompürét, a finomra aprított chilit, a vékony csíkokra vágott répát és uborkát, majd roppanósra pirítjuk. Az ananászkonzerv levébe keverjük a keményítőt és az ecetet. Összeforraljuk a zöldségekkel, szükség szerin ízesítjük, majd belekeverjük a kacsadarabokat és az ananászkockákat. Frissiben, forrón tálaljuk.
Tojásos sült rizzsel körítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)