Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kesudiós csirke egyszerűen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
3 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál Hoisin szósz ? ? ? ? ? ?
3 fej mogyoróhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi kesudió ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott csirkemellet keverjük el egy evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával, az ecettel és a pirospaprikával. Hagyjuk pihenni 20 percig. Közben egy evőkanál olajon pirítsuk át a felvágott hagymát és répát. Végül keverjük hozzá a kis kockára szelt paprikát. Tegyük félre, majd a félretett olajon süssük meg a csirkét. Borítsuk hozzá a zöldségeket, öntsük rá a hoisin szószt, majd forraljuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A legvégén keverjük bele a kesudiót és párolt rizzsel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)