| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 50 dkg újburgonya | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 40 dkg pulykamell | 106 | 24.1 | 9.5 | 1 | 0 | 60 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára pároljuk. Közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, de a végére süssük zsírjára. Közben a burgonyákat vágjuk egyforma méretű darabokra és a félretett olajban süssük át. Lecsepegtetve keverjük a pulykamellhez.