Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Újburgonyás aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg újburgonya ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az újburgonyát héjában, sós vízben előfőzzük. Két evőkanál olajban megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a falatnyira darabolt pulykamellet. Hirtelen átsütjük és kicsire véve a lángot, fedő alatt, puhára pároljuk. Közben sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk alá, de a végére süssük zsírjára. Közben a burgonyákat vágjuk egyforma méretű darabokra és a félretett olajban süssük át. Lecsepegtetve keverjük a pulykamellhez.
Frissen tálaljuk.
Sok salátát tálaljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)