Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rántott pulykamell fokhagymás, tejszínes kelvirággal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bundázott , Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 dl étolaj 0 ? ? ? ? ?
20 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
8 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
15 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
8 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és nagyon jól megmossuk. Sós vízben majdnem puhára, kissé roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, vigyázva, hogy ne égjen meg, mert akkor ételünk keserű lesz. Hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt zöldpaprikát, az apróra vágott petrezselymet, végül rátesszük a karfiolt. Néhány percig az anyagokat együtt pirítjuk, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd a tejszínt hozzáöntve jól beforraljuk.
A felszeletelt pulykamellet megsózzuk, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és forró olajba téve szép világosra sütjük. A rántott hússzeletek mellé halmozzuk a fokhagymás kelvirágot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)