Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros aprópecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
3 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet lebőrözzük és kifilézzük. A csirkehúst és a burgonyát kockára vágjuk. A húskockákat sózzuk, borsozzuk és kevés olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt sütőzsiradékban átpirítjuk a felkarikázott pórét és sárgarépát. A végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, két perc, kevergetés után, felöntjük az alaplével. Beleszórjuk a borsót és nagy lángon addig főzzük, amíg a leve, szinte, eltűnik, ezalatt a borsó megpuhul, de a répa roppanós marad. Ekkor hozzáadjuk a tejföllel simára kevert lisztet, a mustárt és a bazsalikom felét, finomra vágva, majd összeforraljuk. A mártásba keverjük a sült csirkehúst és, az időközben, bő olajban, megsütött, lecsepegtetett burgonyát.
Durvára vágott bazsalikom levelekkel megszórva, frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)