Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Temesvári sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
50 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, felöntjük vízzel, beledobjuk a fűszereket, a feldarabolt zöldbabot és a bordákat visszatéve puhára pároljuk. A tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük és behabarjuk az ételt.
Ajánlott körete galuska vagy párolt rizs.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)