| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 80 dkg
sertéskaraj |
159 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 db
zöldpaprika |
20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 |
| 2 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| 50 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 |
| 4 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 evőkanál fűszerpaprika | 342 | 13 | 4 | 63 | 0 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 4 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felszeletelt karaj széleit bevagdossuk, majd kiverjük, megsózzuk és megsütjük az olajban. Kivéve melegen tartjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hagymát, fokhagymát, paprikát, rádobjuk a paradicsomot, felöntjük vízzel, beledobjuk a fűszereket, a feldarabolt zöldbabot és a bordákat visszatéve puhára pároljuk. A tejfölt és a lisztet csomómentesre keverjük és behabarjuk az ételt.