Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertésjava uborkás-mustáros töltelékkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
10 dkg csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
4 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ízesítsük. A masszát töltsük a húsokba, a nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. A szeleteket kívülröl is meghintve sóval, a szokásos módon panírozzuk be. Középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.
Burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk köretnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)