Sertésjava uborkás-mustáros töltelékkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A sertéshúst négy vastag szeletre vágjuk, majd zsebet szúrunk bele. A nyílást ujjainkkal tágítsuk ki, hogy jól tölthető legyen. Az uborkát és a hagymát vágjuk finomra, majd keverjük el a mustárral. Közben sóval, borssal ízesítsük. A masszát töltsük a húsokba, a nyílást fogpiszkálóval tűzzük be. A szeleteket kívülröl is meghintve sóval, a szokásos módon panírozzuk be. Középforró olajban süssük aranybarnára. A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk. Burgonyapürét vagy párolt rizst adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||