Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirke szójaszószban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm.
A csirkét megöntözöm a szójaszósszal és a borral, azután fedő alatt, kis lángon puhára párolom. A serpenyőt időnként megrázogatom, nehogy az étel leégjen. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként 1-2 evőkanál forró vízzel pótolom. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
Párolt rizzsel tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)