Csirke szójaszószban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 db
csirke |
132 |
20.9 |
5.2 |
0.5 |
0 |
60 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
4 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1/2 dl
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A megtisztított csirkét feldarabolom. Az olajat felforrósítom, és a megtisztított, zúzott fokhagymát sárgára fonnyasztom benne. A fokhagymás olajon a húsdarabok mindkét oldalát átsütöm.
A csirkét megöntözöm a szójaszósszal és a borral, azután fedő alatt, kis lángon puhára párolom. A serpenyőt időnként megrázogatom, nehogy az étel leégjen. Ha a levét idő előtt elfőné, apránként 1-2 evőkanál forró vízzel pótolom. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz is sós.
Párolt rizzsel tálalom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)