Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brassói aprópecsenye 1.

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Tárcsa, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
5 evőkanál mangalicazsír 898 0.1 99.7 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, és a zsíron pirítsuk üvegesre, majd pici húslevet aláöntve, pároljuk meg. Adjuk hozzá az apró kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús
már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) húslét és fedő alatt pároljuk puhára. Közben a húslét szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elforrni.
Kockára vágott, sült burgonyát keverjünk a majdnem kész húshoz és pirítsuk még néhány percig.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)