Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Burgonyalángos vaslapon sütve

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd melegen áttörjük. Langyosra hűtjük és a tojássárgájával és, annyi liszttel, hogy rugalmas, de nem ragadós tésztát kapjunk összegyúrjuk. Tojásnál kissé nagyobb ... tovább

Brassói aprópecsenye

A kis kockára vágott kolozsvári szalonnát, egy evőkanál olajon zsírjára sütjük és a finomra vágott hagymafélékkel összepároljuk. A dobókockányira vágott húst belekeverjük, sóval, borssal és majoránnával fűszerezzük. Kevés ... tovább

Almaecet

Egy ötliteres befőttesüvegbe belerakunk 2 kg lereszelt almát. 3 liter vizet felforralunk, majd belekeverjük a cukrot. Kevergetve feloldjuk és langyosan az almára öntjük. Gézbe tekert kenyeret (kovászos legyen) fektetünk rá. Tányérral ... tovább

Borogyínói kenyér

A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább

Flamand marhasült

A lehártyázott húst felszeleteljük, majd sóval, borssal megszórva meghintjük fátyolnyi liszttel. Részletekben, a felhevített vajon megpirítjuk és öntöttvas lábosba szedjük. A megmaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát ... tovább

Párnacsücske

A sertéshájat hideg vízben megáztatjuk, megtisztítjuk és ledaráljuk. Késsel 18 dkg liszttel összedolgozzuk és tömbbé formázzuk. Közben a fél deci tejet az élesztővel, a cukorral és két evőkanál liszttel kovásszá futtatjuk. Ha ... tovább

Rizslepény

Két evőkanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát és végül a zúzott fokhagymát megpároljuk. Langyosra hűtve, a rizst, a tojásokat és a sajtot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A masszából lepényeket ... tovább

Olaszos csirkecomb

A sóval, borssal és a többi száraz fűszerrel meghintett csirkecombot 2 evőkanál olajban elősütjük, majd félretesszük. A sütőzsiradékhoz tesszük a félretett olajat, majd rászórjuk a finomra vágott zöldségeket. Jól ... tovább

Mentás srtéssült

Az olajat felhevítjük, a zúzott fűszereket beleszórjuk, majd a bort beleöntjük. Zsírjára sütjük és a hússzeleteket pirosra sütjük benne. A szeleteket a levével leöntve, pirított puliszkával tálaljuk. ... tovább

Quinoa saláta mentával és mangóval

A főtt quinoát a finomra vágott zöldfűszerekkel, mangóval és hagymával, citromlével, olajjal és a sóval, borssal elkeverve behűtjük. Előételként vagy grillezett ételek mellé tálaljuk. ... tovább